07 october 2015, 15:50 Celebrities views 8009
Moldoveanca din Elveția a cucerit publicul la cel mai prestigios concurs muzical
Photo: mc.gov.md
07 october 2015, 15:50 Celebrities views 8009

Moldoveanca din Elveția a cucerit publicul la cel mai prestigios concurs muzical

Conaționala noastră, violonista Alexandra Conunova, a devenit premianta locului trei și deținătoarea medaliei de bronz la categoria „Vioară" în cadrul ediției a XV-a a prestigiosului concurs muzical internațional „Piotr Ilici Ceaikovski".

Potrivit Ministerului Culturii, violonista a evoluat pe scena Conservatorului de Stat din Moscova alături de virtuoși din mai multe ţări ale lumii, în total 122 de participanți.

Alexandra Conunova a împărţit premiul trei cu doi muzicieni din Rusia, premiul doi i-a revenit unui muzician din Taiwan, iar premiul întâi nu a fost acordat.

În contextul aprecierii internaţionale la cele mai prestigioase concursuri de muzică de profil, recent, Ministerul Culturii a venit cu inițiativa de a i se conferi violonistei Alexandra Conunova-Dumortier titlul onorific „Artist al Poporului".

Violonista este discipolă a Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu", iar începînd cu anul 2008, solistă a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici".

Artista, care cîntă la vioara „Santo - Seraphin Violin" ce datează din anul 1735, este apreciată ca cea mai virtuoasă violonistă a momentului.

În toamna anului 2012, Alexandra Conunova-Dumortier devine cîştigătoarea concursului de vioară „Joseph Joachim", desfăşurat la Hanovra, competiţie ce i-a adus faimă, aprecieri înalte din partea publicului şi posibilitatea înregistrării CD-ului de debut.

În 2013, primeşte Premiul „BärJulius" pentru cel mai desăvârşit artist al „Academiei Festivalului Verbier".

În prezent, violonista locuieşte în Vevey, Elveţia, şi desfăşoară o intensă activitate artistică.

Source: ziarulnational.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
211 locuitori

Teleşeuca Nouă este un sat din cadrul comunei Teleşeuca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Dondușeni și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 211 oameni. Satul Teleşeuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.