22 february 2014, 12:01 Celebrities views 12578
22 february 2014, 12:01 Celebrities views 12578

A murit actriţa Marica Balan


Foto: moldovenii.md

În vîrstă de 76 de ani, faimoasa actriţă Marica Balan s-a stins din viaţă la 21 februarie. Talentata artistă a avut o carieră fulminantă la începutul activităţii sale de creaţie.

După terminarea studiilor la Școala Teatrală „Şciuchin”, ea a lucrat la teatrele „Romen” şi „Sovremennik” din Moscova. În anii 70, a revenit la Chişinău și a jucat pe scena Teatrului „Luceafărul”. A fost protagonista a nouă  filme artistice, a fondat Teatrul Studio MONO.
 
A ars în viaţă şi în creaţie, iar la un moment dat, a fost uitată de lume și a rămas singură în faţa problemelor. A ajuns la azilul de bătrîni din Cocieri, apoi la cel din Chişinău. Unul din momentele mai fericite pentru actriţă a fost documentarul „Marica Balan”, realizat de Mircea Surdu, în 2011. Actriţa a fost prezentă la premieră și s-a bucurat că oamenii şi-au amintit de ea. Apoi au urmat alte zile în singurătate, uitare şi suferinţă.

Source: trm.md

Keywords:

cultura , actori , teatru , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3803 locuitori

Selemet este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Selemet este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3803 oameni. Satul Selemet a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.