20 november 2023, 09:30 Moldovan reality views 1198
Gradele de vulnerabilitate energetică vor fi atribuite de sistem începînd cu 26 noiembrie
20 november 2023, 09:30 Moldovan reality views 1198

Gradele de vulnerabilitate energetică vor fi atribuite de sistem începînd cu 26 noiembrie

În legătură cu informațiile eronate care au apărut în spațiul public, Ministerului Muncii și Protecției Sociale vine cu următoarele precizări.

Gradele de vulnerabilitate energetică vor fi atribuite de către sistemul informațional începînd cu 26 noiembrie, iar cetățenii vor putea afla gradul lor de vulnerabilitate la sfîrșitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, accesînd cabinetul personal de pe platforma compensatii.gov.md. La etapa actuală, sistemul doar validează informațiile incluse în cerere, iar în cazul în care sînt depistate erori, cetățenii sînt informați să corecteze datele eronate.

Conform Regulamentuluiaprobat de Guvern, pot depune cererile online, pe platforma compensatii.gov.md, toate gospodăriile care se includ în una dintre următoarele situații:

1. sursa principală de încălzire este energia termică centralizată, gazele naturale sau energia electrică.
2. sursa principală de încălzire este soba pe combustibili solizi (lemne, cărbune) și au beneficiat de ajutorul pentru perioada rece a anului (APRA) în sezonul rece precedent.
3. sursa principală de încălzire este soba pe combustibili solizi (lemne, cărbune) și are stabilit dreptul la APRA pentru perioada rece următoare.

Gospodăriile care au drept sursă principală de încălzire soba/cazanul bazat pe combustibili solizi, însă nu au beneficiat anul trecut de APRA, trebuie să se adreseze la asistentul social din localitate, pentru de depune cererea pentru compensații.

În cazul în care solicitantul a selectat drept sursă de bază de încălzire sobă/cazan bazat pe combustibil solid, însă nu se încadrează în una dintre cele trei situații descrise mai sus, cererea nu va fi validată de sistem. Respectiv, solicitantul trebuie să se adreseze la asistentul social pentru a completa cererea.

Actualmente, în sistem sînt înregistrate peste 500 de mii de cereri și doar unele dintre ele nu au fost validate din motiv că solicitanții au selectat sursa de bază de încălzire sobă/cazan bazat pe combustibil solid, însă nu se încadrează în cele trei situații prevăzute de Regulament.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
419 locuitori

Tomaiul Nou este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Veche și Tomaiul Nou. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 419 oameni. Satul Tomaiul Nou a fost menționat documentar în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.