07 june 2022, 11:15 Moldovan reality views 2811
Mai multe tipuri de bomboane moldovenești au fost retrase din comerț
Photo: irecommend.ru
07 june 2022, 11:15 Moldovan reality views 2811

Mai multe tipuri de bomboane moldovenești au fost retrase din comerț

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat retragerea din comerţ a câteva denumiri de bomboane autohtone, neconforme.

Potrivit ANSA, s-a depistat prezența substanțelor care pot provoca alergii sau intoleranţă la unele categorii de consumatori în produsele de cofetărie plasate pe piață după cum urmează: Bomboane Gloria caprice (trandafir) - prezența proteinelor din lapte nedeclarate; Bomboane Victorița - prezența proteinelor din lapte nedeclarat; Bomboane Originale - prezența urmelor de proteine din ou nedeclarate.

În conformitate cu legislația, operatorii din domeniul alimentar sunt responsabili de informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare și indicarea pe eticheta produselor a informației privind prezența oricărui ingredient care provoacă alergii sau intoleranţă precum și/sau a informaţiei privind prezenţa posibilă şi neintenţionată a acestora.

„Vă comunicăm că substanțele depistate nu prezintă pericol pentru sănătatea populației cu excepția consumatorilor cu alergii/intoleranțe la proteine din lapte și/sau proteine din ou”, afirmă ANSA.

Conform sursei citate, SA Bucuria a inițiat procedura de retragere de pe piață și rechemare de la consumatori a produselor menționate.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.