04 november 2013, 16:42 Moldovan reality views 3336
04 november 2013, 16:42 Moldovan reality views 3336

Pe rîurile Prut şi Nistru vor funcţiona cinci posturi de observare

Pe rîurile Prut şi Nistru vor funcţiona de astăzi cinci posturi de observare ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE). Acestea vor fi formate din angajaţi ai instituţiei, care vor monitoriza nivelul apei în ambele rîuri, informează MOLDPRES.

Posturile de observare vor fi amplasate în raza localităţilor Vadul lui Vodă - Anenii Noi - Bender; Căuşeni - Ştefan-Vodă; Cahul - Cantemir; Ungheni - Nisporeni şi Costeşti.

Decizia de a institui posturile a fost luată de conducerea SPCSE în urma deplasărilor în teritoriu, pentru a monitoriza şi coordona eficient situaţia privind nivelul apei în ambele rîuri.

Diana Ţurcan, ofiţer de presă al SPCSE a declarat pentru agenţie că angajaţii instituţiei care vor activa în cadrul posturilor vor transmite informaţii operative despre situaţia privind nivelul apei în Nistru şi Prut la fiecare şase ore.

La sfîrşitul săptămînii trecute, SPCSE a decis instalarea altor trei posturi de observare pe cele două rîuri, care urmau să monitorizeze nivelul apei pe parcursul a trei zile.

Keywords:

inundatie , avertizare , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1155 locuitori

Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.