18 june 2021, 11:00 Moldovan reality views 3296
Maia Sandu a conferit post-mortem ,,Ordinul de Onoare” pentru 134 de lucrători medicali
18 june 2021, 11:00 Moldovan reality views 3296

Maia Sandu a conferit post-mortem ,,Ordinul de Onoare” pentru 134 de lucrători medicali

Cei 134 de lucrători medicali care au decedat din cauza complicațiilor create de COVID-19 au fost decorați cu „Ordinul de Onoare" post-mortem de către președinta Maia Sandu. Anunțul a fost făcut chiar de șefa statului prin intermediul unei postări pe o rețea socială.

„Sînt cei care și-au pierdut viața la locul de muncă de la începutul pandemiei Covid-19. Am decis să ofer distincțiile în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Distincțiile au fost acordate, prin decret prezidențial, cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, marcată în Republica Moldova în a treia duminică a lunii iunie.

La 27 martie 2020, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces cauzat de complicațiile Covid-19 în rîndul lucrătorilor medicali. Este vorba de o femeie care avea 79 de ani și era angajată în serviciul asistența medicală urgentă prespitalicească. De la începutul pandemiei de coronavirus, 143 lucrători medicali și-au pierdut viața.

Source: tv8.md

Keywords:

medic , distinctie , Maia Sandu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
1164 locuitori

Grinăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi și Ciobanovca. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1164 de oameni. Satul Grinăuți a fost menționat documentar în anul 1870.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.