18 iunie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3238
Maia Sandu a conferit post-mortem ,,Ordinul de Onoare” pentru 134 de lucrători medicali
18 iunie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3238

Maia Sandu a conferit post-mortem ,,Ordinul de Onoare” pentru 134 de lucrători medicali

Cei 134 de lucrători medicali care au decedat din cauza complicațiilor create de COVID-19 au fost decorați cu „Ordinul de Onoare" post-mortem de către președinta Maia Sandu. Anunțul a fost făcut chiar de șefa statului prin intermediul unei postări pe o rețea socială.

„Sînt cei care și-au pierdut viața la locul de muncă de la începutul pandemiei Covid-19. Am decis să ofer distincțiile în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Distincțiile au fost acordate, prin decret prezidențial, cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, marcată în Republica Moldova în a treia duminică a lunii iunie.

La 27 martie 2020, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces cauzat de complicațiile Covid-19 în rîndul lucrătorilor medicali. Este vorba de o femeie care avea 79 de ani și era angajată în serviciul asistența medicală urgentă prespitalicească. De la începutul pandemiei de coronavirus, 143 lucrători medicali și-au pierdut viața.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

medic , distinctie , Maia Sandu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1830 locuitori

Hoginești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hoginești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hoginești se află la distanţa de 36 km de orașul Călăraşi și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1830 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.