04 august 2021, 18:30 Moldovan reality views 2587
În pofida stării de urgență, mai multe restricții au fost relaxate
04 august 2021, 18:30 Moldovan reality views 2587

În pofida stării de urgență, mai multe restricții au fost relaxate

Comisia pentru Situații Excepționale a anunțat astăzi despre relaxarea anumitor restricții, chiar dacă pînă la data de 31 mai în R. Moldova a fost instituită stare de urgență, în legătură cu numărul mare de cazuri noi de coronavirus, care se înregistrează zilnic.

Astfel, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, despre următoarele hotărîri:

- S-a permis vizitarea locurilor publice (parcuri, alei, scuaruri, păduri ș.a.) în grupuri nu mai mari de 3 persoane cu excepția membrilor unei familii cu respectarea strictă a normelor de prevenire a răspîndirii COVID-19

- La traversarea frontierei de stat persoanele care nu vor prezenta un test negativ la Virusul SARS-COV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării, vor trebui să completeze o fișă epidemiologică și să se autoizoleze timp de 14 zile. Regimul de carantină va putea fi întrerupt în a 10 zi de izolare doar după efectuarea unui test.

- S-a permis reluarea antrenamentelor pentru pregătirea sportivilor din loturile naționale pentru turneele internaționale

- Se permite reluarea competițiilor sportive în aer liber, acreditate de Ministerul educației, fără spectatori

- Se permite organizarea stagiilor pentru studenții grupelor absolvente

- Lista medicamentelor compensate pentru tratamentul la domicilui a pacienților infectați cu COVID-19 va fi extinsă de la 70% la 100% atît pentru persoanele asigurate, cît și pentru cele neasigurate.

- Ministerul Sănătății va elabora un mecanism de livrare a medicamentelor pentru pacienții aflați în tratament la domiciliu

- A fost extinsă perioada de subvenționare a dobînzilor pentru mediul de afaceri pînă pe 31 mai

- A fost extinsă perioada de rambursare a taxei pentru valoarea adăugată pînă pe 31 mai

- Angajatorii care vor cumpăra vaccin vor fi scutiți de taxe fiscale

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
5014 locuitori

Tomai este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5014 locuitori. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.