17 december 2020, 13:53 Moldovan reality views 2013
Încă o zi de proteste. Agricultorilor li s-au alăturat veteranii de război
17 december 2020, 13:53 Moldovan reality views 2013

Încă o zi de proteste. Agricultorilor li s-au alăturat veteranii de război

13:28 // Protestatarii au blocat circulația rutieră pe bd. Ștefan cel Mare și Sfînt.

Unii fermieri cer protestatarilor să deblocheze drumul.

”Măi băieți sînt copii care nu știu drumul spre casă. Ei nu sînt de vină. Hai să deblocăm drumul. Socialiștii au promis că la ora 14:00 vin să vorbească cu noi”, a declarat un fermier.

12:51 // Protestatarii au luat o pauză de 30 de minute.

În fața mulțimii a ieșit și Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS care a remintit că formațiunele de opoziție au înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu..

”Nu le-a rămas mult. Am pus moțiunea de cenzură. Ion Chicu va trebui să vină aici și să răspundă la întrebările noastre”, a declarat Grosu.

Deputatul s-a adresat către Chicu, fiind sigur că-l aude: „De tine depinde totul, dă-ți naibii demisia sau vină în Parlament și răspunde la întrebări”. Grosu a declarat că în cîteva zile „o să avem deznodămîndul”.

12:35 // La protest sînt prezenți și veteranii. O protestatară a făcut apel la toată lumea din Republica Moldova: „Treziți-vă nu fiți mămăligari, fiți urmașii lui Ștefan! Ieșiți aici lîngă tractoare. Nu vrem războaie, vrem dreptate!”

11:35 // În fața mulțimii a ieșit vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari. Acesta a făcut un apel către deputații care au votat ieri în parlament să iasă în fața mulțimii și să explice ce au votat noaptea trecută.

„Pentru mine este o tragedie ce s-a întîmpla în Parlament, este subrușine. O să fie taxați. Le-am spus să iasă să vorbească cu oamenii. Noi habar nu avem ce ați votata cu subvențiile și compensațiile. Fac apel public către majoritate ieși în fața oamenilor. Nu credeți că agricultorii nu înțeleg. Merg să-l caut pe Radu Mudreac”,a declarat Slusari.

11:24 // Unii fermieri au chemat protestatarii la liniște.

”Nu mergeți la conflict. Nu atacați polițiștii ei nu sînt dușmanii noștri, dușmanii sînt acolo în interiorul Parlamentului. Noi o să chemăm toată țara să vină la Chișinău, mai mult nu se poate așa”, a spus un fermier.

”Stimați agricultori, sînt deacord cu dumneavoastră, domnul de pre tractor dați să avem oleacă de răbdare. Cu bandiții trebuie să te lupți banditește, dar noi trebuie să demonstrăm că nu sîntem bandiți. Eu vă rog și mă adresez și către forțele de ordine publică, nu faceți provocările astea. Cui îi trebuie aceste patru rînduri de polițiști în fața la tractoarelor”, a mai spus un agricultor.

Urmăriți LIVE pe Noi.md, agricultorilor la protest li s-au alăturat veteranii de război

 

Keywords:

protest , fermieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
2073 locuitori

Şofrîncani este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 23 km de oraşul Edineţ și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2073 de oameni. Prima atestare a satului Șofrîncani din ținutul Hotin datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.