20 july 2011, 15:39 Moldovan reality views 4200
20 july 2011, 15:39 Moldovan reality views 4200

Ghimpu neagă implicarea sa în introducerea amendamentelor la Legea cu privire la jocurile de noroc

CHIŞINĂU, 20 iul – Novosti-Moldova. Ex-Preşedintele interimar, fostul speaker al Parlamentului, liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu neagă implicarea sa în introducerea amendamentelor la Legea cu privire la jocurile de noroc, prin care statul a fost prejudiciat cu 6 milioane de lei. Documentul a fost aprobat în vara anului 2010 şi prin modificările în vigoare pentru cazinouri au fost reduse plăţile la buget.

Potrivit afirmaţiilor lui Ghimpu, el în general n-a prezidat  şedinţa plenară ghinionistă.

„În acea zi obligaţiile de speaker le exercita prim-vicepreşedinte de atunci al Parlamentului Serafim Urechean”, - a spus Ghimpu.

În opinia lui, „prin încălcarea regulamentului Parlamentului şi cu concursul preşedintelui Comisiei economie, buget şi finanţe Veaceslav Ioniţă (reprezentant al PLDM), acele amendamente au fost introduse deja după votarea documentului în două lecturi cu 55 de voturi ale deputaţilor alianţei guvernante”.

„Nu înţeleg, cum aceasta e posibil în principiu”, - este nedumerit Ghimpu.

„Cînd mi s-a adus spre semnare această lege – pentru promulgare ca Preşedinte interimar, documentul era semnat de un şir de persoane responsabile, printre care era şi Ioniţă”, - a declarat Ghimpu.

„Dacă el îşi permite să falsifice documente, nu poate fi preşedinte al comisiei”, - a spus Ghimpu, recomandîndu-i lui Ioniţă să depună şi mandatul de deputat.

În acelaşi timp ex-Preşedintele interimar s-a străduit „să ocolească” faptul că legea este semnată de dînsul, Mihai Ghimpu. Iar aceasta denotă anume responsabilitatea lui directă pentru toate consecinţele executării prevederilor acestui document, consideră experţii.

 

Sursa: newsmoldova.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1650
Populația:
888 locuitori

Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.