15 november 2017, 12:15 Moldovan reality views 48603
Ciocan: Referendumul nu are nicio legătură cu ziua de naștere a lui Ghimpu
15 november 2017, 12:15 Moldovan reality views 48603

Ciocan: Referendumul nu are nicio legătură cu ziua de naștere a lui Ghimpu

Faptul că liderul liberalilor din Republica Moldova Mihai Ghimpu împlineşte 66 de ani la 19 noiembrie, cînd nepotul său, primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, urmează să se confrunte cu referendumul privind propria sa demitere, nu reprezintă decît o coincidenţă, potrivit fostului preşedinte al CEC, actualmente preşedinte al Comisiei naţionale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente, Iurie Ciocan.

Ciocan a declarat marți, 14 noiembrie, în cadrul emisiunii „Important" de la postul de televiziune TVC 21, că, potrivit legislației electorale, alegerile locale noi sînt organizate în Republica Moldova de două ori pe an, în lunile mai și noiembrie, și referendumul „Anti-Chirtoacă" a coincis cu una dintre aceste date. El a subliniat cu această ocazie că la 19 noiembrie vor avea loc alegerile primarilor în alte 10 localități din țară.

Moderatorul emisiunii l-a întrebat din care motiv s-a fixat data de 19 noiembrie, amintind este și ziua de naștere a președintelui PL.

„Nu am ce comenta la acest subiect. O să mă străduiesc să-i scriu, cel puțin, un mesaj de felicitare", a declarat Ciocan.

Întrebat dacă va boicota referendumul, fostul șef al CEC a refuzat să răspundă direct.

„Sînt funcționar electoral cu experiență în spate și înțeleg că înseamnă secretul votului", a precizat el.

Amintim că, în cadrul uneia dintre ultimele sale conferințe de presă, Mihai Ghimpu i-a rugat pe chişinăuieni să stea acasă și să-şi caute de sănătat, în loc să iasă la referendumul cu privire la revocarea lui Dorin Chirtoacă.

Source: deschide.md

Comments

 (1)
  • #1 boris Reply Quote selected
    мерзавцы, обгадить референдумом, день рождения Великого и неподкупного Государственника михуя гимпанзе ( в народе просто людка), это вверх цинизма.....
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
2472 locuitori

Balasineşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Satul este situat pe valea rîului Vilia, la 15 km de staţia calea ferată Lipcani, la 18 km sud-vest de oraşul Briceni, la 38 km de oraşul Edineţ şi la 235 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2472 de oameni. Prima atestare documentară a satului Balasineşti din ţinutul Hotin datează din octombrie 1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.