01 april 2012, 15:01 Moldovan reality views 3599
01 april 2012, 15:01 Moldovan reality views 3599

Autorităţile iau măsuri: pacificatorii de la Pîrîta au fost dezarmaţi, iar numărul militarilor redus

De astăzi numărul efectivului de la postul de pacificare de lîngă satul Pîrîta a fost redus în jumătate - pînă la 4 persoane. Pacificatorii nu vor fi înarmaţi. Despre aceasta a anunţat vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, în şedinţa de Guvern.

Potrivit vicepremierului, decizia a fost luată de Comandamentului Militar Unificat al Forţelor de Menţinere a Păcii, întrunit în şedinţă de urgenţă ca urmare a incidentului din 1 ianuarie curent.

Comandamentul a mai decis că blocurile, care au fost puse ca obstacol pe carosabil în perimetrul posturilor de pacificare, urmează să fie scoase. “Intenţia este de a instala pe carosabil gen de bordură, care ar impune şoferii sa micşoreze viteza”, a spus Eugen Carpov.

Cît priveşte derularea anchetei pe marginea decesului tînărului, Eugen Carpov susţine că din Federaţia Rusă a sosit un reprezentat al procuraturii militare care va discuta cu reprezentaţii din cadrul procuraturii militare din Moldova în vederea stabilirii modului de conlucrare.

Vicepremierului a mai spus că, în prezent, pacificatorul care a împuşcat se află în regiunea Transnistreană, iar acesta nu este arestat.

De menţionat că în Zona de Securitate există 15 posturi de pacificare, iar autorităţile intenţionează să reducă efectivul la toate posturile şi să-i dezarmeze.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1549 locuitori

Chioselia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţărăncuţa și Chioselia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cantemir și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1549 de oameni. Satul Chioselia a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.