04 ianuarie 2012, 15:01 Realitatea moldovenească views 3588
04 ianuarie 2012, 15:01 Realitatea moldovenească views 3588

Autorităţile iau măsuri: pacificatorii de la Pîrîta au fost dezarmaţi, iar numărul militarilor redus

De astăzi numărul efectivului de la postul de pacificare de lîngă satul Pîrîta a fost redus în jumătate - pînă la 4 persoane. Pacificatorii nu vor fi înarmaţi. Despre aceasta a anunţat vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, în şedinţa de Guvern.

Potrivit vicepremierului, decizia a fost luată de Comandamentului Militar Unificat al Forţelor de Menţinere a Păcii, întrunit în şedinţă de urgenţă ca urmare a incidentului din 1 ianuarie curent.

Comandamentul a mai decis că blocurile, care au fost puse ca obstacol pe carosabil în perimetrul posturilor de pacificare, urmează să fie scoase. “Intenţia este de a instala pe carosabil gen de bordură, care ar impune şoferii sa micşoreze viteza”, a spus Eugen Carpov.

Cît priveşte derularea anchetei pe marginea decesului tînărului, Eugen Carpov susţine că din Federaţia Rusă a sosit un reprezentat al procuraturii militare care va discuta cu reprezentaţii din cadrul procuraturii militare din Moldova în vederea stabilirii modului de conlucrare.

Vicepremierului a mai spus că, în prezent, pacificatorul care a împuşcat se află în regiunea Transnistreană, iar acesta nu este arestat.

De menţionat că în Zona de Securitate există 15 posturi de pacificare, iar autorităţile intenţionează să reducă efectivul la toate posturile şi să-i dezarmeze.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1541
Populația:
6048 locuitori

Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.