Go to section: Nature and tourism
28 may 2022, 09:30 Nature and tourism views 1874
Ultimul weekend din această primăvară va fi ploios, cu vreme instabilă
28 may 2022, 09:30 Nature and tourism views 1874

Ultimul weekend din această primăvară va fi ploios, cu vreme instabilă

Ploi cu descărcări electrice şi temperaturi variabile anunţă Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru acest sfîrşit de săptămînă, care este şi ultimul weekend de primăvară.

Potrivit meteorologilor, sîmbătă, 28 mai, în toată ţara va ploua, precipitaţiile fiind însoţite de fulgere, izolat, averse puternice cu grindină. Termometrele vor indica ziua, pînă la 29 de grade Celsius, iar noaptea, între 10 şi 15 grade de căldură. Vîntul sudic va sufla slab la moderat, sîmbătă, în timpul descărcărilor electrice, cu intensificări de pînă la 15-20 m/s. Mai frig va fi în mod obișnuit în regiunea de nord, transmite moldpres.md.

Duminică, 29 mai, brusc se va răci, mercurul termometrelor va indica maxime diurne de 23 de grade. Noaptea se vor menţine aceleaşi tendinţe termice. Ploile vor continua, dar mai mult în sudul ţării.

Vremea ploioasă va caracteriza izolat şi începutul săptămînii următoare, însă ulterior, primele zile din iunie se aşteaptă a fi caniculare, cu maxime de pînă la 34 de grade Celsius.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

meteo , weekend

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
102 locuitori

Popeştii Noi este un sat din cadrul comunei Petreni, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Drochia și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 102 oameni. Satul Popeştii Noi a fost înființat în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.