Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 mai 2022, 09:30 Natura şi turismul views 1830
Ultimul weekend din această primăvară va fi ploios, cu vreme instabilă
28 mai 2022, 09:30 Natura şi turismul views 1830

Ultimul weekend din această primăvară va fi ploios, cu vreme instabilă

Ploi cu descărcări electrice şi temperaturi variabile anunţă Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru acest sfîrşit de săptămînă, care este şi ultimul weekend de primăvară.

Potrivit meteorologilor, sîmbătă, 28 mai, în toată ţara va ploua, precipitaţiile fiind însoţite de fulgere, izolat, averse puternice cu grindină. Termometrele vor indica ziua, pînă la 29 de grade Celsius, iar noaptea, între 10 şi 15 grade de căldură. Vîntul sudic va sufla slab la moderat, sîmbătă, în timpul descărcărilor electrice, cu intensificări de pînă la 15-20 m/s. Mai frig va fi în mod obișnuit în regiunea de nord, transmite moldpres.md.

Duminică, 29 mai, brusc se va răci, mercurul termometrelor va indica maxime diurne de 23 de grade. Noaptea se vor menţine aceleaşi tendinţe termice. Ploile vor continua, dar mai mult în sudul ţării.

Vremea ploioasă va caracteriza izolat şi începutul săptămînii următoare, însă ulterior, primele zile din iunie se aşteaptă a fi caniculare, cu maxime de pînă la 34 de grade Celsius.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

meteo , weekend

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
819 locuitori

Novaci este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Călărași și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituis 819 oameni. Satul Novaci a fost menționat documentar în anul 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.