Go to section: Nature and tourism
02 january 2017, 15:35 Nature and tourism views 3650
Pescuitul la copcă și mersul pe gheață sînt periculoase
02 january 2017, 15:35 Nature and tourism views 3650

Pescuitul la copcă și mersul pe gheață sînt periculoase

Pescuitul la copcă și mersul pe gheață vă pot pune viața în pericol, avertizează salvatorii.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii că mersul și aflarea pe gheața bazinelor acvatice nu este sigur.

În legătură cu creșterea temperaturii, în perioada 1-6 februarie, în rîurile și bazinele de apă din țară se prognozează slăbirea procesului de formare a gheții. Aceasta este fragilă, iar ieșirea pe ea prezintă pericol.

Salvatorii îndeamnă pescarii să nu pescuiască la copcă, iar maturii să monitorizeze strict copiii pentru a nu le permite jocul în preajma lacurilor și rîurilor din țară.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului 2017 cinci persoane și-au pierdut viață căzînd sub gheață în bazinele acvatice din țară.

Source: noi.md

Keywords:

gheata , pescuit , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.