Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
01 februarie 2017, 15:35 Natura şi turismul views 3638
Pescuitul la copcă și mersul pe gheață sînt periculoase
01 februarie 2017, 15:35 Natura şi turismul views 3638

Pescuitul la copcă și mersul pe gheață sînt periculoase

Pescuitul la copcă și mersul pe gheață vă pot pune viața în pericol, avertizează salvatorii.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii că mersul și aflarea pe gheața bazinelor acvatice nu este sigur.

În legătură cu creșterea temperaturii, în perioada 1-6 februarie, în rîurile și bazinele de apă din țară se prognozează slăbirea procesului de formare a gheții. Aceasta este fragilă, iar ieșirea pe ea prezintă pericol.

Salvatorii îndeamnă pescarii să nu pescuiască la copcă, iar maturii să monitorizeze strict copiii pentru a nu le permite jocul în preajma lacurilor și rîurilor din țară.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului 2017 cinci persoane și-au pierdut viață căzînd sub gheață în bazinele acvatice din țară.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gheata , pescuit , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
205 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Mirnoe a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.