Go to section: Cinema
17 may 2013, 16:46 Cinema views 8207
17 may 2013, 16:46 Cinema views 8207

R. Moldova participă la Festivalul de la Cannes cu un scurtmetraj

Echipa studioului „Cahul film” se află la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, unde prezintă scurtmetrajul „Oblivion” (Zabvenie). Regizorul Vlad Socurenco a postat pe internet un mic reportaj despre prima zi a prestigioasei întruniri cinematografice, comunică MOLDPRES.

În materialul video Socurenco prezintă atmosfera în care decurge festivalul şi impresiile despre acest forum. „Am reuşit să facem cunoştinţă cu reprezentanţi ai companiilor cinematografice din mai multe ţări, inclusiv România şi Rusia, corturile cărora sînt amplasate în vecinătate. Sîntem întîlniţi prieteneşte şi facem şi schimb de experienţă”, a relatat regizorul.

Cît despre filmul din concurs, Vlad Socurenco informează că prezentarea peliculei va avea loc săptămîna viitoare, cînd „vom afla şi părerea experţilor despre aceasta”.

„Zabvenie” este cel de-al doilea scurtmetraj, realizat de echipa de la „Cahul film” şi prezentat publicului la finele lunii februarie curent. Mesajul filmului este istoria unui tînăr care s-a certat cu iubita şi face tot posibilul pentru a o găsi şi a-i cere iertare.

Keywords:

Festival , film , Cannes

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
1411 locuitori

Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.