Panicovschi Petru

Panicovschi Petru ‒ actor.

Născut la 17 septembrie 1927 în satul Valea Hoţului (azi Dolinscoe), raionul Ananiev, regiunea Odesa (fosta RASSM). A absolvit Institutul Teatral „A. N. Ostrovski” de la Leningrad în anul 1952. A activat în calitate de actor pe scena Teatrului Muzical-dramatic de Stat de la Chişinău. S-a filmat în mai multe pelicule ale studioului „Moldova-film”.

Artist Emerit al RSSM (1956).

Filmografie:
„Melodii moldoveneşti”, 1955 ‒ corespondent,
Balada haiducească”, 1958 ‒ comerciant,
Şi veni-va o zi”, 1979 ‒ furnizor,
„Vreau să cînt”, 1979 ‒ rol,
„Floria Tosca”, 1981 ‒ rol,
Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic.

Revista televizată„Usturici”:
„Fantom” (№11, 1973),
„Ultima şansă” (№ 19, 1981),
„O istorie statistică medie” (№23, 1980),
„Imunitate” (№ 25, 1981),
„Ca de obicei” (№ 26, 1981),
„Eh, ţărănoiule” (№ 26, 1981),
„Viclenie şi dragoste” (№ 27, 1981),
„Caracteristică” (№ 31, 1982),
„Fluşturaticul” (№ 32,1982).

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coşerniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1444 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Criuleni. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1444 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Citeşte mai departe