Panicovschi Petru

Panicovschi Petru ‒ actor.

Născut la 17 septembrie 1927 în satul Valea Hoţului (azi Dolinscoe), raionul Ananiev, regiunea Odesa (fosta RASSM). A absolvit Institutul Teatral „A. N. Ostrovski” de la Leningrad în anul 1952. A activat în calitate de actor pe scena Teatrului Muzical-dramatic de Stat de la Chişinău. S-a filmat în mai multe pelicule ale studioului „Moldova-film”.

Artist Emerit al RSSM (1956).

Filmografie:
„Melodii moldoveneşti”, 1955 ‒ corespondent,
Balada haiducească”, 1958 ‒ comerciant,
Şi veni-va o zi”, 1979 ‒ furnizor,
„Vreau să cînt”, 1979 ‒ rol,
„Floria Tosca”, 1981 ‒ rol,
Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic.

Revista televizată„Usturici”:
„Fantom” (№11, 1973),
„Ultima şansă” (№ 19, 1981),
„O istorie statistică medie” (№23, 1980),
„Imunitate” (№ 25, 1981),
„Ca de obicei” (№ 26, 1981),
„Eh, ţărănoiule” (№ 26, 1981),
„Viclenie şi dragoste” (№ 27, 1981),
„Caracteristică” (№ 31, 1982),
„Fluşturaticul” (№ 32,1982).

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîjdieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
3765 locuitori

Hîjdieni este un sat şi comună din raionul Glodeni. Hîjdieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3765 de oameni. Satul Hîjdieni a fost atestat documentar în anul 1602.

Citeşte mai departe