Pavliuc Victor

Pavliuc Victor ‒ scenarist, publicist.

Născut la 19 octombrie 1947. A absolvit Universitatea de Stat de la Chișinău în anul 1970. A activat în calitate de şef de secţie la redacţia ziarului „Tinerimea Moldovei". A colaborat în calitate de scenarist cu redacţia revistei satirice „Usturici" a studioului „Moldova-film". Membru al Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:
Scenarist:
„Usturici":
„Un-doi ‒ gata!", № 1, 1977,
„Zeama de peşte pentru irigare", № 3, 1977,
„Goana", №6, 1977,
„Ultimul cuvînt" №4, 1978,
„Să nu pierdem nădejdea", № 2, 1979,
„Stai pe loc! Cine vine?", №4, 1981,
„Stai că te prind eu", № 32, 1982,
„Reacţia", № 35, 1982,
„Plăcerea costă scump" №44, 1984,
„Greşeala", №59, 1985.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lucăceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Citeşte mai departe