Pavliuc Victor

Pavliuc Victor ‒ scenarist, publicist.

Născut la 19 octombrie 1947. A absolvit Universitatea de Stat de la Chișinău în anul 1970. A activat în calitate de şef de secţie la redacţia ziarului „Tinerimea Moldovei". A colaborat în calitate de scenarist cu redacţia revistei satirice „Usturici" a studioului „Moldova-film". Membru al Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Filmografia:
Scenarist:
„Usturici":
„Un-doi ‒ gata!", № 1, 1977,
„Zeama de peşte pentru irigare", № 3, 1977,
„Goana", №6, 1977,
„Ultimul cuvînt" №4, 1978,
„Să nu pierdem nădejdea", № 2, 1979,
„Stai pe loc! Cine vine?", №4, 1981,
„Stai că te prind eu", № 32, 1982,
„Reacţia", № 35, 1982,
„Plăcerea costă scump" №44, 1984,
„Greşeala", №59, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Pohorniceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Read more