Ştefăneț Anatol

Sa născut la 23 ianuarie în anul 1956, în Grinăuți, Rîșcani, Republica Moldova. Și-a început cariera profesională la vîrsta de 12 ani. Împreuna cu orchestra „Lăutarii” şi „Joc” merge în turnee în Europa, America de Sud şi Statele Unite. A cîntat cu George Zamfir în turnee în Germania, America, România. În 1992 şi-a început cariera de interpret solo. A înregistrat şi a lansat în Franţa 3 albume personale, unul dintre care, „Ştefăneţ-solo”, a primit de două ori premiul francez „Şoc”, în 1999 şi în 2002.

Din 1992 este organizatorul şi liderul grupului „Trigon”. Ansamblul a participat la cele mai prestigioase festivaluri, cum ar fi Festivalul de „Jazz Garana” (România), „Portalegre festival de jazz” (Portugalia), „Astana Blues Festival” (Kazahstan), „North Sea jazz festival” (Olanda), „JAZZYCOLORS” festival – Paris (Franța), Monreal (Canada) şi multe altele.

În 2001 A. Ştefaneţ a evoluat la Congresul Internaţional de Alto în Wellington (Noua Zeelandă).

În 2010 a primit titlul onorific de „Maestru în Artă”.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Capaclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Citeşte mai departe