Marco Lidia

Lidia Marco – regizor.

Născută la 20 iulie 1959 în oraşul Drochia, Republica Moldova. A absolvit Institutul de Stat al Artelor din Chişinău „Gh. Muzicescu" în anul 1980 şi Institutul Unional de Perfecţionare a Cadrelor Colaboratorilor Radio şi TV de la Moscova, specialitatea „regizor TV" în anul 1988. Activitatea de creaţie şi-a început-o în anul 1980 la Televiziunea Naţională a Moldovei, specializîndu-se în creaţia portretelor oamenilor iluştri ai literaturii şi artei. De mai multe ori consecutiv, în anii: 1997, 1998, 1999, a primit trofeul „Antena de aur" al TVM. Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

Televiziunea Naţională a Moldovei (portrete):

„Eternitatea", 1988,

„Un tren în toamnă", 1990,

„Fratele nostru Iuda", 1991,

„Lumea e cum sîntem noi", 1989,

„Riscul", 1989, spectacol al Teatrului „Eugen Ionescu",

„6 ½", 1994, spectacol al Teatrului „Eugen Ionescu",

„Scuzaţi, aţi greşit numărul", 1997,

„Actorii, care mai şi cîntă", 1996,

„Venim acasă", 1996,

„Confesiuni", 1988,

„B. P. Haşdeu", 1988.

Televiziunea Română:

Emisiunile „Ateneu", 2000.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Teiu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1907 locuitori

Teiu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Teiu și Tocmagiu. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Populaţia satului Teiu alcătuia 1907 oameni în anul 2011. Satul Teiu a fost menționat documentar în anul 1711.

Citeşte mai departe