Show news from...

eye 2168 Views

Drumurile din opt raioane vor fi reparate


Drumurile din raioanele Fălești, Sângerei, Ocnița, Briceni, Șoldănești, Rezina, Ialoveni și Nisporeni vor fi reparate în acest an, transmite MOLDPRES.

Directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop, a semnat astăzi patru contracte de antrepriză pentru reparația drumurilor în opt raioane.

Prezent la ceremonie, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, a declarat că semnarea contractelor reprezintă startul programului "Drumuri bune 2020". "Până în luna noiembrie vor fi reparate drumurile în peste 1200 de localități, un total de 900 kilometri", a spus Răilean.

La rândul lui, Veaceslav Potop, a declarat că programul "Drumuri bune 2020" are prevăzut de la bugetul de stat o sumă în valoare de 1 miliard 375 milioane de lei. "Sunt bani care permit inclusiv achiziționarea a 500 de unități de tehnică de lucru și achitarea salariilor pentru 5000 de muncitori care vor fi angrenați în acest program", a precizat Potop.

Cele patru contracte de antrepriză au fost semnate cu SA Drumuri Bălți, care va repara drumurile în raioanele Fălești și Sângerei, SA Drumuri Briceni, care va repara drumurile în raioanele Briceni și Ocnița, SRL Genesis International, care va repara drumurile în raioanele Șoldănești și Rezina, și SA Drumuri Ialoveni care va repara drumurile în raioanele Ialoveni și Nisporeni.

Settlements of Moldova and Diaspora

Pompa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
679 locuitori

Pompa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Suvorovca, Pompa și Pervomaisc. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 679 de oameni. Satul Pompa a fost menționat documentar în anul 1891.

Read more