06 february 2015, 15:25 views 4834
În Găgăuzia va cînta trupa „Laskovîi mai”!
Photo: gagauzinfo.md
06 february 2015, 15:25 views 4834

În Găgăuzia va cînta trupa „Laskovîi mai”!

Comratul va marca la 12 iunie Ziua naţională a Rusiei. Astfel, în această zi în UTA Gagauz-Yeri vor fi organizate mai multe acţiuni culturale, expoziţii, „mese rotunde", va concerta trupa anilor '90 ,„Laskovîi mai".

La 12 iunie la Comrat va veni regizorul rus Dmitri Astrahan, iar în casele de creaţie vor fi organizate concursuri „Rusia în ochii copiilor".

Başcanul găgăuz, Irina Vlah, a menţionat, citată de portalul local www.gagauzinfo.md, că de Ziua Rusiei la Comrat va fi organizat şi un concert cu participarea artiştilor locali, de la Chişinău şi din Rusia.

"Anual în diferite ţări sunt organizate Zilele culturii ruse. În acest an, acţiunile date vor fi organizate la 12 iunie. Concertul va avea loc sub patronajul meu. La Comrat, va cânta trupa „Laskovîi mai"", a spus Irina Vlah.

Reamintim că Irina Vlah a fost aleasă la 22 martie în funcţia de başcan al UTA Gagauz-Yeri, cu suportul activ al Partidului Socialiştilor, dar şi al Moscovei. În timpul campaniei electorale, Irina Vlah şi Igor Dodon au efectuat mai multe vizite în Federaţia Rusă, unde au avut întrevederi cu înalţi demnitari ruşi.

Pe toată durata campaniei electorale, Irina Vlah a purtat la gât o eşarfă în culorile tricolorului rus, iar unul din sloganele sale electorale a fost „Să fim alături de Rusia este în puterile noastre".

Source: www.moldova.org

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
2359 locuitori

Crasnoarmeiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tălăiești și Crasnoarmeiscoe. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2359 de locuitori. Satul Crasnoarmeiscoe a fost menționat documentar în anul 1490 cu denumirea Tălăiești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.