07 january 2015, 15:35 views 7856
Tineri din Văsieni au participat la „Maratonul contra torturii”
Photo: ialovenionline.md
07 january 2015, 15:35 views 7856

Tineri din Văsieni au participat la „Maratonul contra torturii”

Sâmbăta trecută, un grup de tineri activi din satul Văsieni au participat la un maraton cu genericul „Niciodată singur, niciodată dat uitării!". Zeci de reprezentanți ai mai multor ONG-uri care promovează drepturile omului, dar și persoane care consideră tortura o gravă încălcare a acestora, au participat la o cursă de trei kilometri în semn de solidaritate cu victimele violenței.

Startul a fost dat la ora 10.30, iar cei peste o sută de voluntari au alergat în jurul lacului din parcul Valea Morilor din Chișinău. Prin participarea la acest maraton, tinerii au dorit să-și exprime solidaritatea cu victimele și supraviețuitorii torturii și relelor tratamente din toate țările lumii.

Evenimentul a fost organizat de asociația Amnesty International, pentru a marca Ziua Internațională în Sprijinul Victimelor Torturii.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
21 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Mărinești a fost întemeiat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.