04 january 2016, 16:45 views 7360
Expoziția foto
04 january 2016, 16:45 views 7360

Expoziția foto "Ceadîr-Lunga în obiectivul timpului" va avea loc la începutul lunii iunie

Expoziția foto "Ceadîr-Lunga în obiectivul timpului" va avea loc la începutul lunii iunie. Această informație o aflăm de pe site-ul oficial al localității.

Către ziua orașului muzeul pregătește o expoziție de fotografii "Ceadîr-Lunga în obiectivul timpului". Angajații muzeului vor expune o parte din cele mai interesante fotografii ale orașului Ceadîr-Lunga și a locuitorilor săi.

Mulți dintre oamenii veniți la expoziție s-ar putea să-și recunoască rudele, apropiații, chiar pe ei înșiși, spune directorul muzeului Stefanida Stamova.

În total, în fondul muzeului se păstrează circa 3 mii de fotografii. Cu toate acestea, administrația muzeului le solicită cetățenilor să ia parte și ei la organizarea expoziției.

"Dacă aveți acasă în arhivele de familie, în albumele de familie materiale foto unice și interesante despre viața orașului, tradițiile și obiceiurile poporului nostru și ați dori să le împărtășiți, aduceți-le la muzeu. Fotografiile dvs. vor completa și vor îmbunătăți expoziția noastră. Iar împreună, vom crea o imagine de ansamblu, una mai completă a vieții și istoriei noastre", a spus Stefanida Stamova.

Potrivit ei, fotograful este depozitarul istoriei noastre. El, asemeni cronicarului, este întotdeauna alături, adunînd bob cu bob emoțiile, zîmbetele, zilele cotidiene, sărbătorile noastre. La Ceadîr-Lunga au locuit și au lucrat fotografi minunați, care ar putea aduce vechile sale aparate de fotografiat, filtre de lumină, lupe și alt echipament pentru laboratorul fotografic: pentru developarea și imprimarea fotografiilor, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD.

"Muzeul orașului vine cu rugămintea către locuitori de a ne ajuta să organizăm expoziția dedicată istoriei fotografiei și atelierului fotografic. La dorință, utilajul fotografic după expoziție va fi returnat. În mod similar, vom proceda și cu fotografiile: după scanare le vom întoarce proprietarului. Puteți trimite fotografii și la adresa de e-mail a muzeului: c-lmuzey@rambler.ru", a conchis directorul muzeului din Ceadîr-Lunga.

În mod tradițional Ziua orașului Ceadîr-Lunga este sărbătorită la 9 iunie.

Source: gagauzinfo.md

Keywords:

expoziție , muzeu , fotografie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
915 locuitori

Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.