02 december 2015, 15:07 views 9710
La Ceadîr-Lunga un copil a decedat din cauza gripei
02 december 2015, 15:07 views 9710

La Ceadîr-Lunga un copil a decedat din cauza gripei

Un copil de 11 ani a murit din cauza unei infecţii respiratorii virale acute, a anunţat astăzi Centrul Naţional de Sănătate Publică, informează MOLDPRES.

Petru Scoferţă, cercetător ştiinţific coordonator la centrul amintit a precizat pentru agenţie că fetiţa, originară din satul Valea Perjei, raionul Taraclia, se trata la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Copilul avea şi intoxicaţie.

Sursa citată nu a exclus faptul că decesul a avut loc din cauza complicaţiilor provocate de gripă. "De la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga nu s-au adus materiale pentru a fi făcute teste de laborator şi a vedea dacă copilul a avut sau nu gripă. Părinţii fetiţei nu au gripă, dar alte două persoane care s-au aflat în contact cu minora sînt bolnave de gripă de tip B, conform testelor de laborator", a menţionat Petru Scoferţă.

În total de la începutul sezonului rece în ţară s-au înregistrat 30 de cazuri de gripă clinică sezonieră. 19 cazuri noi au fost înregistrate pe parcursul ultimei săptămîni, cu 13 mai multe comparativ cu săptămîna precedentă. O femeie de 45 de ani din Chişinău a murit marţi din cauza complicaţiilor, provocate de virusul gripal A H1N1.

Source: moldpres.md

Keywords:

copii , sanatate , gripa , virus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
2729 locuitori

Boşcana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Boşcana şi Mărdăreuca. Satul este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Criuleni şi la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Boşcana constituie 2729 de oameni. Prima atestare documentară a satului Boşcana datează din 12 martie 1572.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.