08 september 2022, 13:30 Rock music views 3527
Recunoașterea Transnistriei, o condiție pentru ca Gazprom să reducă prețul?
08 september 2022, 13:30 Rock music views 3527

Recunoașterea Transnistriei, o condiție pentru ca Gazprom să reducă prețul?

Regiunea transnistreană, în primul rînd, trebuie să se învețe să plătească pentru ceea ce consumă. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Grosu, fiind întrebat de Vocea Basarabiei dacă autoritățile moldovenești vor asigura regiunea cu resurse energetice în caz că Gazprom va închide robinetul pentru țara noastră. 

„În primul rînd, regiunea transnistreană trebuie să se învețe să plătească. Pentru început, să se învețe a plăti, pentru că partea dreaptă 30 de ani a plătit exemplar”, a spus Grosu.

El a mai adăugat că partea stîngă în 30 de ani a acumulat 8 miliarde de dolari datorii.

„Mai întîi trebuie să ne asigurăm că ei plătesc ceea ce consumă. Asta trebuie să se întîmple. Ei sînt cetățenii noștri, noi trebuie să avem grijă de ei, noi procurăm energia electrică de la Cuciurgan”, a menționat Grosu.

Președintele Parlamentului a fost întrebat și dacă a putut Moldova să negocieze mai bine cu Gazprom-ul acel contract pe care l-a semnat.

Source: newsmaker.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.