13 december 2023, 14:00 Jazz music views 2096
Tomograf computerizat de ultimă generație, instalat la primul centru primar de AVC
13 december 2023, 14:00 Jazz music views 2096

Tomograf computerizat de ultimă generație, instalat la primul centru primar de AVC

Pacienții cu accident vascular cerebral din raionul Căușeni au acces la investigații de tomografie computerizată mai aproape de casă, într-un spațiu renovat cu sprijinul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Aceasta după ce Spitalul raional Căușeni „Ana și Alexandru” a fost desemnat ca centru pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu accidente cerebro-vasculare acute, transmite ipn.md

Lucrările de reparație au avut loc în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM.

„Crearea condițiilor pentru efectuarea investigațiilor de tomografie computerizată contribuie la creșterea calității asistenței medicale acordate pacienților cu accidente vasculare cerebrale acute, traumatisme severe și tumori. Persoanele în stare critică vor avea acces la o metodă performantă de diagnostic aproape de locul de trai. În cadrul SR Căușeni va fi acordată asistență calificată persoanelor cu accident vascular cerebral din trei raioane - Căușeni, Ștefan Vodă și Slobozia”, precizează CNAM.

Valoarea totală a proiectului este de circa 2,3 milioane de lei, dintre care 2 milioane reprezintă contribuția CNAM.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
672 locuitori

Moldoveanca este un sat din cadrul comunei Logofteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 672 de oameni. Satul Moldovenca a fost întemeiat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.