28 august 2013, 10:51 Folk music views 14121
28 august 2013, 10:51 Folk music views 14121

În Piaţa Horelor din Cahul a fost marcată Ziua Independenţei


Foto: moldpres.md

Programul de acţiuni de la Cahul dedicate Zilei Independenţei R. Moldova a demarat cu un miting solemn desfăşurat în Piaţa Horelor, după care au urmat depuneri de flori la monumentele domnitorilor Ioan Vodă cel Cumplit şi Ştefan cel Mare şi Sfînt, comunică MOLDPRES.

După manifestările oficiale, susţinute de Fanfara din satul Vadul lui Isac, în Piaţa Horelor din centrul raional Cahul au avut loc o serie de expoziţii tematice, atît cultural-artistice, cît şi ale producătorilor locali.

În acelaşi timp, în Parcul Central “Grigore Vieru” din Cahul s-au desfăşurat competiţiile sportive “Concursul Haiducilor”, care au devenit tradiţionale pentru localitate.

Programul festiv a culminat în seara zilei cu un spectacol muzical susţinut de Ansamblul de cîntece şi dansuri populare “Izvoraşul” din Cahul cu participarea invitatului special, interpretul de folclor din România Cristian Pomohaci. După aceasta cahulenii şi oaspeţii oraşului au fost invitaţi la o horă mare de sărbătoare.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
801 locuitori

Ţipleşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 801 oameni. Satul Țiplești a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.