19 january 2015, 16:55 Folk music views 14796
Monumentul lui Ștefan cel Mare va fi mutat  din centrul orașului Cahul
Photo: point.md
19 january 2015, 16:55 Folk music views 14796

Monumentul lui Ștefan cel Mare va fi mutat din centrul orașului Cahul

Bustul lui Ștefan cel Mare, amplasat în centrul orașului Cahul, va fi mutat la marginea orașului. Decizia a fost luată de consilierii orașului Cahul.

În rețelele sociale cetățenii propun să se organizeze un protest împotriva schimbării amplasamentului bustului, deoarece anual depun la el flori de Ziua Independenței.

Potrivit deschide.md, bustul lui Ștefan cel Mare a fost instalat cu participarea și sprijinul lui Ion Butmalai.

Source: point.md

Comments

 (1)
  • #1 TICA Reply Quote selected
    Pacat ca astazi nimeni nu doreste macar sa recunoasca ca acest monument a fost creat de d-l Ion Butmalai. Cineva a vrut sa faca un piar-show si l-a pus acolo unde ii convinea, mai mult ca atit, spunind ca e alt monument, creat din nou... RUSINE !!!!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.