27 september 2011, 12:27 views 4842
27 september 2011, 12:27 views 4842

Casa de cultură la Alexăndreni – popas sufletesc

Într-o atmosferă festivă la Alexăndreni, Edineţ, a fost deschisă oficial Casa de cultură. Darea în exploatare a acestui centru comunitar este rezultatul unei conlucrări fructuoase între APL de nivelul unu, FISM şi locuitorii satului Alexăndreni.

Atît oaspeţii din republică şi cei de peste hotarele ei, cît şi localnicii, au perceput evenimentul ca pe o sărbătoare de zile mari. Indiferent de vîrstă, cei prezenţi au trăit intens clipele care au unit întreg satul ca pe o mare familie.

Sala festivă a fost concepută pentru 320 de persoane. Clădirea centrului comunitar, costul căruia se estimează la un milion cinci sute mii lei, va găzdui activităţi culturale şi extraculturale.

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
601 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.