17 january 2022, 14:45 views 2162
Un oficial din capitală a afirmat că varianta Omicron este dominantă în oraș
17 january 2022, 14:45 views 2162

Un oficial din capitală a afirmat că varianta Omicron este dominantă în oraș

Lucrătorii municipalității Chișinău vor fi obligați să poarte mască dacă sînt mai mult de doi în birou, transmite MOLDPRES.

În ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlcă, a solicitat reprezentanților structurilor municipalității să poarte corect masca sanitară și să oblige toți lucrătorii să poarte mască în cazul în care sînt mai mulți de doi într-un birou. „Obligativitatea purtării măștii este necesară deoarece varianta Omicron a coronavirusului este dominantă în Chișinău", a precizat acesta.

În același timp, oficialul a menționat că gradul mare de transmisibilitate a variantei Omicron a făcut ca în municipiu să fie introdus Codul portocaliu de alertă epidemiologică. „Deciziile Comisiei municipale de sănătate publică au scopul de a preveni răspîndirea pandemiei, portul obligatoriu de măști în toate spațiile închise, inclusiv birouri, stații de așteptare, magazine, transport public vine să reducă gradul de transmisibilitate al virusului ", a declarat sursa citată.

De asemenea, sursa citată a solicitat conducătorilor întreprinderilor municipale să urmărească rata de vaccinare în instituțiile pe care le conduc și să convingă angajații să se imunizeze. "Vaccinarea este cea mai bună măsură de prevenire a pandemiei de coronavirus", a conchis Gîlcă.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

coronavirus , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.