13 april 2020, 15:30 views 3629
Accesul în cimitirele din capitală, restricționat
13 april 2020, 15:30 views 3629

Accesul în cimitirele din capitală, restricționat

În săptămîna dintre sărbătorile de Paște și Paștele Blajinilor (19-27 aprilie 2020), va fi restricționat accesul în cimitirele din capitală, cu excepția înhumărilor curente. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

Astfel, în perioada menționată, accesul în cimitire va fi coordonat cu Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" și va fi permis doar persoanelor care participă la procesiunile funerare (maxim 10 persoane).

Potrivit primarului general, Ion Ceban, restricțiile impuse de autoritățile locale sînt necesare, în scopul evitării aglomerării cetățenilor în cimitire, ca și măsură pentru prevenirea infecției COVID 19. În context, e de menționat că urmează a fi solicitată și paza acestor obiective de către reprezentanții poliției.

Precizăm că în perioada 19-27 aprilie 2020, va fi restricționat accesul și în cimitirele din localitățile suburbane din componența municipiului Chișinău, cu excepția înhumărilor curente.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , cimitir , acces

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
871 locuitori

Suric este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Suric este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 871 de oameni. Satul Suric a fost menționat documentar în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.