08 september 2017, 17:10 views 5665
La Chişinău va avea loc Festivalul Tineretului
08 september 2017, 17:10 views 5665

La Chişinău va avea loc Festivalul Tineretului

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Tineretului se va desfăşura la 12 august, pe Strada Pietonală Eugen Dogadin capitală, cu prilejul Zilei Internaţionale a Tineretului.

Evenimentul va fi organizat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) şi are drept "scop stabilirea unei legătură între tineri şi diverse organizaţii nonprofit şi comerciale, dar şi instituţii de stat, prin intermediul discuţiilor în privinţa problemelor din societate şi soluţiilor acestora".

"Tinerii pot deveni agenţi ai păcii, toleranţei şi schimbării în societate, datorită viziunilor lor inovative", susţin membrii Consiliului.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului vor fi organizate mai multe activităţi: se va desfăşura un tîrg al organizaţiilor de tineret, unde vor putea fi identificate cele mai utile activităţi de voluntariat sau internshipuri, agenţii comerciali vor prezenta cele mai bune şi căutate locuri de muncă, vor fi organizate două paneluri de discuţie în cadrul cărora cei prezenţi se vor putea implica, adresa întrebări. Totodată, se vor organiza ateliere, tombole, activităţi de recreere şi muzică de calitate.

Festivalul va începe la ora 14:00. Intrarea va fi liberă.

Festivalul este organizat al treilea an consecutiv, de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, cu suportul Fondului ONU pentru Populaţie, Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova şi Rotaract Club.

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) este forul de reprezentare al sectorului asociativ de tineret, fondat la 18 februarie 1999, o reţea a 58 de organizaţii de tineret din ţară cu 6000 de beneficiari anual şi cu peste 200 de proiecte implementate. De asemenea, acesta face parte din Forumul European al Tineretului.

Source: infotag.md

Keywords:

Festival , Chisinau , tineret

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1749 locuitori

Moşana este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Moşana și Octeabriscoe. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dondușeni și la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1749 de oameni. Satul Moşana a fost menționat documentar în anul 1634.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.