16 january 2016, 14:50 views 10372
Chișinău în top zece cele mai bune orașe din lume
16 january 2016, 14:50 views 10372

Chișinău în top zece cele mai bune orașe din lume

Trebuie să recunoașteți că v-ați pus nu odată aceasta întrebare ...

Există oare orașe care se potrivesc cel mai bine pentru viața? Dacă lucrați pe Internet, nu sînteți obligați să vă petreceți restul vieții în megapolisuri post-sovietice zgomotoase și prăfuite.

De obicei, businessul și copiii îi opresc pe oameni să-și schimbe locul de trai. Dar cum vi se pare ideea de a vă stabili în orașe ieftine și plăcute, unde copii vor avea posibilitatea să învețe normal, iar dvs. să vă trăiți viața așa cum ați visat mereu?

Este posibilă oare combinația unui trai ieftin, dar de înaltă calitate? În lume sînt multe orașe ieftine, ecologice și cu o criminalitate scăzută.

Iată 10 orașe care sînt potrivite mai mult decît altele pentru utilizatorii de Internet.

10. Alicante, Spania

Este puțin probabil să fi auzit ceva despre acest oraș. Cu toate acestea, în el este tot ce e mai bun, din ceea ce vă poate propune Spania. Însă de viață ieftină aici nu veți avea parte. Dar calitatea vieții în acest oraș fabulos este comparabilă cu calitatea vieții în orașele de top ale Lumii Vechi.

Alicante este situat foarte aproape de Barcelona, dar este mult mai potrivit pentru viață. Aici e o plajă foarte frumoasă și sigură, precum și arhitectura, clima, alimentația, divertismentul sînt minunate. În sfîrșit, aici puteți duce un mod de viață liniștit, care nu va fi umbrit de fluxul interminabil de turiști.

De închiriat: apartament cu două camere în centrul orașului - 550 $ pe lună.

Transport public: 37 $ pe lună.

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă medie: 37 $ pentru doi.

Vin de calitate bună în supermarket: 5 $.

O sticlă de jumătate de litru de bere costă în magazin 1 $. Și dacă copiii dvs. insista asupra unei cine la McDonald's, atunci puteți comanda liber o bere și acolo.

9. Mendoza, Argentina.

Mendoza este inima vinicolă a Argentinei. Aici este tot ceea ce prețuiți în metropole: mîncare gustoasă, viață de noapte interesantă și o atmosfera generală plină de energie și o viață socială bogată.

Legile locale le permit străinilor să-și deschidă cu ușurință aici afaceri. Așadar, dacă doriți să începrți o mică afacere în Argentina, atunci Mendoza e, probabil, cel mai potrivit oraș în acest sens. În plus acest loc este o stațiune de schi încîntătoare.

De închiriat: apartament cu două camere în centrul orașului - $ 380 pe lună.

Imobil propriu: un apartament nou cu 2 camere în centrul orașului - $ 62.500.

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă medie: $ 38.

Vin de calitate bună în supermarket: $ 4.

Sticla de jumătate de litru de bere la magazin: $ 1,40.

8. Bali, Indonezia

Dacă visați o viață ieftnă într-un orășel aziat frumos, atunci să știți că un loc mai bun, decît insula Bali, nu găsiți. Și nu numai pentru vederile sale, dar și datorită faptului că aici este mai ușor să vă pătrundeți de cultura asiatică exotică.

De închiriat: apartament cu două camere într-un loc frumos - 300 $ pe lună.

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă de medie - 22 $.

Vin de bună calitate în supermarket - 12 $.

Sticla de jumătate de litru de bere în magazin – 1,6 $.

7. Chiang Mai, Tailanda

Acest oraș le oferă străinilor cea mai bună climă posibilă. Cultură exotică thailandeză, mîncarea minunată, clima blîndă pe tot parcursul anului, oameni prietenoși, iată ceea ce mai iubesc aici emigranții climatici. Apropo, datorită faptului că aici sînt mulți emigranți de acest tip, integrarea în comunitatea locală de străini va fi foarte simplă. În plus, este foarte ușor să întemeiezi un business-Internet sau să găsiți un job part-time în calitate de ghid turistic.

De închiriat: apartament cu două camere în centrul orașului: 250 $ pe lună.

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă medie - 15 $.

Vin de calitate în supermarket: $ 13, o sticlă de bere - $ 1.30.

6. Corozal, Belize

Acest paradis tropical oferă condiții ideale pentru o viață fără grabă. Aici puteți practica yoga sau medita direct pe plajă, să vă bucurați de apusuri de soare incredibile, să beți cele mai gustoase cocktailuri din lume și, în general, să trăiți în pace și liniște. În plus, Belize vă oferă o viață culturală bogată, așa încît acesta nu este doar un paradis pentru pensionari.

De închiriat: apartament cu două camere în centrul orașului – 190 $ pe lună.

Propriul imobil: apartament nou cu două camere în centrul orașului − 115.000$.

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă medie - $ 19.

Vin de bună calitate în supermarket - $ 12, bere - $ 1,5.

5. Puerto Vallarta, Mexic

Vallarta – e un oraș universal pentru acei care doresc să trăiască departe de zonele unde sînt concentrați turiștii. Orașul propune o frumusețe naturală incredibilă, multă romantică, un program cultural bogat și, desigur, prețuri excelente.

De închiriat: apartament cu două camere în centrul orașului - 450$ pe lună.

Propriul imobil: casă tradițională în centrul orașului - $ 55.000

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă medie - 15 $.

Vin de bună calitate în supermarket - $ 7,50, bere - $ 1.25.

4. Ojen, Spania

Dacă ați visat vreodată să locuiți la sudul Spaniei, atunci iată locul dvs. El se află foarte aproape de stațiunea balneară respectabilă Marbella, înconjurat de un număr foarte mare de vile de multe milioane de dolari. Iată de ce aici nu este niciodată plictisitor.

De închiriat: apartament cu două camere în centrul orașului - 330 $ pe lună.

Propriul imobil: Casă tradițională în centrul orașului - 100.000 $.

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă medie – 28 $

Vin de calitate în supermarket - $, 4 bere - $ 1.25.

3. Praga, Republica Cehă

Acest oraș este cea mai buna alegere pentru acei care visau la viață într-un vechi și minunat oraș european, precum și pentru acei care acordă o deosebită importanță studiilor copiilor săi, ei pot obține, respectiv, o educație excelentă în Școala Europeană Internațională.

Praga modernă este un oraș frumos și dinamic, cu oameni energici. Totodată, străzile sale pietruite arată astfel, de parcă v-ați afla într-o poveste medievală. Aici este totul: și frumusete, și o mulțime de posibilități pentru divertisment, și pub-uri uimitoare, și cafenele uimitoare și universități de prestigiu. Și încă ... aici este destul de ieftin.

De închiriat: apartament cu două camere în centrul orașului - 590 $ pe lună.

Transport public: 25 $ pe lună sau 240 $ pe an.

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă medie - 27 $.

Vin de calitate bună în supermarket - 5 $ bere - $ 0,75.

2. București, România

Acesta este al șaselea ca mărime oraș al Lumii Vechi care este numit "Parisul Europei de Est". Acest oraș este viu, energic, frumos și chiar acum trece printr-o perioadă de înflorire culturală și economică. Cu toate acestea, el mai rămîne încă uimitor de ieftin.

Dacă ați visat să aveți un stil de viață bogat, boem în Europa, atunci acesta este orașul dvs. Mai mult decît atît, pentru a ajunge de aici pînă la minunata coastă a Mării Negre cu mașina, veți avea nevoie doar de 90 minute.

De închiriat: apartament cu două camere în centrul orașului - 450 $ pe lună.

Transport public: 15 $ pe lună.

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă medie - 22 $.

Vin de calitate bună în supermarket - $ 7 bere - $ 0,80.

1.Chișinău, Moldova

Chișinăul - cea mai ieftină capitală din Europa. În prezent, aici e un adevărat avanpost al culturii europene: să luăm măcar și Teatrul Național de Operă și Balet sau trei muzee naționale și 33 de universități. În plus, aici sînt centre comerciale de dimensiuni mari. Și aici există o viață de noapte destul de intensă.

Ca și în cele mai multe orașe europene, aici vă așteaptă oameni foarte prietenoși, frumos îmbrăcați și Wi-Fi gratuit în orice cafenea și, în general, în orice loc public. Parcurile orășenești locale sînt încă o atracție a Chișinăului.

De închiriat: apartament cu două camere în centrul orașului - 270$ pe lună.

Transport public: 6 $ pe lună.

Cina pentru două persoane la un restaurant de clasă medie - 22 $.

Vin de calitate bună în supermarket - 5 $ bere - $ 0,80.

Source: econet.ru

Keywords:

top , oraș , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1068 locuitori

Ciumai este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1068 de oameni. Satul Ciumai a fost atestat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.