14 january 2016, 14:51 views 7705
Un Centru de Dializă performant, inaugurat la Chişinău
14 january 2016, 14:51 views 7705

Un Centru de Dializă performant, inaugurat la Chişinău

Unul dintre cele mai mari Centre de Dializă din Europa a fost inaugurat astăzi, la Chişinău. Acesta este amplasat în incinta Spitalului Clinic Republican, iar inaugurarea acestuia a fost posibilă graţie proiectului de parteneriat public-privat pentru servicii de dializă în Republica Moldova.

Potrivit directorului medical al Centrului, Petru Cepoida, renovarea și modernizarea Centrului de Dializă a costat peste două milioane de euro.

„Centrul dispune de 48 de locuri de dializă și șase aparate de rezervă, cu ajutorul cărora putem deservi 350 de pacienți. După extinderea capacității Centrului, până la 64 de aparate, și deschiderea a încă două săli de dializă, capacitatea Centrului va fi de peste 400 de pacienți", a spus managerul medical al instituției.

Noul Centru de Dializă a fost dotat cu echipament de ultimă generație. „Echipamentul este din așa numita generația a cincea. Toate aparatele de care dispun la moment centrele de dializă din țară sunt de generația a patra. Utilajul acesta este într-atât de performant, încât poate să măsoare tensiunea pacientului chiar în timpul dializei", a explicat Petru Cepoida.

Tratamentul pacienților dependenți de dializă este acoperit din contul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Source: trm.md

Keywords:

sanatate , Chisinau , medicina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.