01 april 2016, 11:57 views 7482
Limitatoare de viteză au fost demontate în Chișinău
01 april 2016, 11:57 views 7482

Limitatoare de viteză au fost demontate în Chișinău

Fără limitatoare de viteză în capitală pe timp de iarnă. Angajaţii infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău au început demontarea barierelor pe traseele din capitală, explicând acest lucru prin necesitatea reducerii numărului accidentelor rutiere pe timp de iarnă şi facilitarea lucrărilor efectuate de utilajele de deszăpezire. Totuşi, autorităţile nu au renunţat la instalaţii pe străzile cu traficul rutier intens.

Majoritatea limitatoarelor de viteză din capitală, amplasate în preajma trecerilor de pietoni, au fost deja scoase. Chiar dacă edilul capitalei spune că nu este de acord ca toate limitatoarele să fie demontate, responsabilii de la primăria municipiului Chişinău, spun că menţinerea lor va face imposibilă deszăpezirea drumurilor în perioada rece a anului.

Şoferii salută demontarea limitatoarelor şi spun că este o măsură necesară.

Deocamdată, conducătorii auto sunt nevoiţi să frâneze din cauza că porţiunile de drum unde au fost întinse obstacolele, sunt deteriorate, iar pe alocuri s-au format şanţuri generoase.

Conform datelor prezentate de primăria municipiul Chişinău, în capitală au fost instalate peste 1700 de denivelări artificiale.

Municipalitatea susține că gropile vor fi reparate abia la primăvară.

Source: trm.md

Keywords:

Chisinau , drum , automobil , viteza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
160 locuitori

Slobozia-Recea este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Slobozia-Recea a fost menționat documentar în anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.