30 december 2015, 12:32 views 6770
La Chișinău a avut loc acțiunea de informare a pietonilor (Foto)
30 december 2015, 12:32 views 6770

La Chișinău a avut loc acțiunea de informare a pietonilor (Foto)

Mai mulţi pietoni din capitală care au traversat astăzi strada neregulamentar au fost opriţi de către reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare şi Automobil Club din Moldova. Pietonii nu au fost sancţionaţi, ci doar informaţi cu privire la pericolele la care se expun, iar în loc de amendă s-au ales cu bomboane de culoare roşie, broşuri informative şi reflectorizante. Totodată, poliţiştii au venit cu unele recomandări cu privire la respectarea strictă a regulilor de circulaţie întru evitarea tragediilor pe traseele din ţară.

Acţiunea a avut loc pe bulevardul Dacia din capitală, deoarece, din punct de vedere al siguranţei rutiere, această arteră este cea mai periculoasă din municipiu. Chiar dacă bulevardul Dacia dispune de treceri subterane, pietonii de toate vârstele traversează totuşi prin locuri interzise şi periculoase.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Naţional de Patrulare cu susţinerea Automobil Club din Moldova şi artistei Ala Zasmenco, având drept scop sensibilizarea şi atenţionarea pietonilor care sfidează prevederile legislaţiei rutiere, trecând drumul în locuri interzise sau periculoase.

Source: jurnal.md

Keywords:

informatia , pietoni , strada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1796
Populația:
3523 locuitori

Chircăieşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Chircăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chircăieşti este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Căuşeni şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3523 de oameni. Satul Chircăieşti a fost întemeiat în anul 1796.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.