12 february 2015, 14:17 views 7148
Nănășism și cumetrism în Primăria Chișinău (Doc)
12 february 2015, 14:17 views 7148

Nănășism și cumetrism în Primăria Chișinău (Doc)

Este vorba despre așa-numita „sepie liberală", care de mai mulți ani funcționează la Primăria Chișinău.

Pentru nimeni nu este un secret că primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, demult angajează persoane ori după linia de partid, ori prin nănășism și cumetrism.

În acest mod au fost angajați foștii colegi de clasă ai lui Chirtoacă – Igor Gamrețchi (șef al Direcției transport public și căi de comunicație a municipiului) și Gabriela Ciumac (șefa Direcției relații externe).

După cum denotă infograficul, relațiile de rudenie sînt și mai durabile – bunicul lui Dorin Chirtoacă, Mihai Josan, a fost numit director al ÎMGFL nr.10. Nu a uitat Dorin nici de verii săi – Radu și Tudor Josan, care, de asemenea „lucrează" pentru primarul general.

O cohortă aparte o constituie copiii și rudele membrilor Partidului Liberal, printre care sînt Igor Munteanu – fratele ministrului în exercițiu al Ecologiei și proeminentului liberal Valeriu Munteanu, Alexandru Fleaș - nepotul actualului premier în exercițiu, Gheorghe Brega, Vlad Ciumac – tatăl colegei de clasă a lui Chirtoacă Gabriela Ciumac și alții.

Acestea sînt doar cîteva exemple cunoscute opiniei publice.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.