14 may 2015, 17:15 Fine art views 17973
Ucraina și România impresionate de or. Ungheni (Foto)
14 may 2015, 17:15 Fine art views 17973

Ucraina și România impresionate de or. Ungheni (Foto)

Oraşul Ungheni a fost pentru două zile gazda unei delegaţii din Dorohoi, România şi Cernăuţi, Ucraina. Aceştia s-au aflat într-o vizită de studiu în perioada 4 – 6 mai, în cadrul proiectului transfrontalier „Sisteme de informare şi siguranţă în traficul rutier". Delegaţia dorohoiană a avut cinci membri în frunte cu primarul Dorin Alexandrescu. Din Cernăuţi au venit 4 reprezentanţi.

În cadrul acestui eveniment, fiecare oraş a prezentat situaţia siguranţei rutiere în oraşele natale, activităţile şi rezultatele obţinute în cadrul proiectul comun. Oaspeţii au avut parte de momente foarte interesante care i-a impresionat profund. Ei au vizitat Grădiniţa „Steluţa" şi Şcoala primară „Spiridon Vangheli", unde au putut admira scenetele jucate de copii prin intermediul cărora aceştia au demonstrat cît de bine cunosc regulile de circulaţie rutieră şi importanţa respectării lor. Apoi, membrii delegaţiei s-au documentat cu sistemul de monitorizare şi au vizitat intersecţiile modernizate, dotate cu semafoare şi camere de supraveghere. Împreună cu tinerii de la Fondul pentru Tineri Ungheni, ei au participat la un flash-mob dedicat Zilei Europene şi siguranţei rutiere „Stop accidentelor rutiere", scrie ungheni.md.

De asemenea, delegaţia a vizitat cele mai importante aşezăminte culturale şi istorice, Întreprinderile din Zona Economică Liberă – Ungheni-Business.

„Avem de învăţat şi de la cei din partea dreaptă a Prutului, nu numai de la cei din Vest. Sunt lucruri care m-au impresionat. Există o zonă liberă unde lucrează mai multe firme, iar una dintre firme este o fabrică de covoare care este cea mai renumită din Europa şi am avut un sentiment aproape de regret că aşa ceva nu există în zona noastră, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

În cadrul acestei vizite maraton, s-a discutat posibilitatea implemntării altor proiecte bilaterale şi trilaterale. Impresionaţi de activitatea copiilor şi profesorilor din grădiniţele şi şcolile din oraşul Ungheni, primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a propus efectuarea unor schimburi de experienţă între copiii din Ungheni şi cei din Dorohoi.

"Acest proiect este un bun început al relaţiilor noastre şi ne dorim să nu fie ultimul. Schimbările care au avut loc în oraş şi rezultatele pe care le-am obţinut în cadrul diferitor proiecte se datorează implicării fiecăruia şi în special unei echipe mari compusă din reperezentanţii autorităţilor publice locale, sectorului asociativ şi a mediului de afaceri" a concluzionat Alexandru Ambros, primarul oraşului Ungheni.

Source: provincial.md

Keywords:

delegatie , Romania , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.