19 january 2016, 11:51 Theatre views 5948
Situaţie excepţională din cauza ninsorii în Taraclia
19 january 2016, 11:51 Theatre views 5948

Situaţie excepţională din cauza ninsorii în Taraclia

Din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, autorităţile raionului Taraclia au declarat, pentru ziua de astăzi, situaţie excepţională pe teritoriul unităţii administrative.

Potrivit presei locale, preşedintele raionului, Chiril Tatarlî, a emis o dispoziţie prin care, pe parcursul zilei de 18 ianuarie, a fost suspendat procesul de studii în clasele ciclului primar.

În situația în care, condiţiile meteorologice nu se vor schimba, decizia respectivă va fi valabilă şi pentru ziua de marţi, 19 ianuarie.

Totodată, în toate localităţile raionului Taraclia a fost stopată transportarea elevilor spre instituţiile de învăţămînt.

Autorităţile locale au recomandat populaţiei din raion să nu părăsească casele pînă la calmarea stihiei.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori în Sud, Centru şi Nord-Est şi cod galben în Nord-Vestul ţării în perioada 17-18 ianuarie.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.