27 october 2015, 16:55 Literature views 8223
Lucrările de reparație capitală a drumului L510 Ștefan Vodă – Talmaza au luat sfârșit
27 october 2015, 16:55 Literature views 8223

Lucrările de reparație capitală a drumului L510 Ștefan Vodă – Talmaza au luat sfârșit

În etapa a II-a a proiectului, de către antreprenorul general SRL „Nou Const" au fost executate lucrări de construcție a drumului Ștefan VodăTalmaza pe un sector de 10.2 km.

În componența comisiei de recepție au făcut parte: reprezentanți ai consiliului Ștefan Vodă, ADR Sud, Administrația de Stat a Drumurilor și SA Drumuri Căușeni. Comisia a examinat drumul de proiect și avizele de terminare ale lucrărilor prezentate de către serviciile desconcentrate din teritoriu.

Vizita a fost efectuată pentru a constata gradul de finalizare a obiectului și calitatea lucrărilor executate. Membrii comisiei au constat că lucrările au fost executate în conformitate cu cerințele prevăzute ale documentelor de proiect și normativelor în vigoare. Singura obiecție înaintată de către comisia de recepție, țin de calitatea execuției lucrărilor de marcare rutieră. Urmează ca Antreprenorul General să remedieze obiecțiile specificate.

Pentru decada a III-a a lunii noiembrie este preconizată recepția finală a proiectului „Impulsionarea dezvoltării social-economice a localităţilor din cursul inferior al râului Nistru, cât şi a celor din zona de stepă şi încurajarea turismului în zona de frontieră prin renovarea drumului L-510 R-30 Ştefan Vodă – Talmaza."

Proiectul prevede renovarea a 16,025 km din drumul L510 „Ştefan Vodă – Talmaza", prin care se va reduce timpul de deplasare din localitățile Talmaza, Cioburci, Răscăieţi şi Viişoara spre punctele de trecere a frontierei Palanca, Tudora şi Volintiri. Costul total al proiectului este 52 126 mii lei. În perioada 2013-2015 a fost valorificată suma de 46 389 mii lei, din suma data 45 389 au fost alocați din FNDR iar suma de 1 mil lei din sursele Consiliului Raional Ștefan Vodă.

Talmaza este o localitate din raionul Ștefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă. Populația satului Talmaza constituie peste 7 250 locuitori. Satul este situat în lunca Nistrului, având şi terenuri agricole irigate, îndeletnicirea principală a localnicilor este viticultura. Gospodăria viticola „Talmaza" reprezintă un obiectiv turistic care trezește mult interes din partea turiștilor.

Source: provincial.md

Keywords:

reparatie , drum , sat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1105 locuitori

Goian este un sat din cadrul comunei Ciorescu, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1105 locuitori. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.