25 october 2015, 11:35 Pork dishes views 8085
Antreprenorii din raionul Soroca vor beneficia de mai multe oportunităţi pentru a-şi dezvolta afacerile.
25 october 2015, 11:35 Pork dishes views 8085

Antreprenorii din raionul Soroca vor beneficia de mai multe oportunităţi pentru a-şi dezvolta afacerile.

Camera de Comerţ şi Industrie şi Consiliul raional Soroca au semnat un acord de colaborare care va permite dezvoltarea de noi parteneriate, dar şi identificarea noilor pieţe de desfacere.

Potrivit semnatarilor acordului, antreprenorii din Soroca vor stabili mai ușor relaţii de colaborare cu parteneri din străinătate. Decizia este salutată mai ales de fermieri, care speră că, în acest fel îşi vor putea vinde mai uşor produsele. Este şi cazul lui Mihai Eftodi care a recoltat în acest an aproape 400 de mii de tone de mere. Chiar dacă a avut cumpărători, agricultorul speră să poată accesa fără intermediari pieţele externe.

„Ceea ce ține de export, de piața de desfacere, anul acesta cumpărători sunt, dar majoritatea doresc să le depună la frigider. Față de anul trecut este un preț convenabil, practic de două ori mai mare față de cel de anul trecut, dar luând în considerație că roada în acest an este mai mică, se ajunge la același venit de anul trecut", a explicat fermierul Mihai Eftodi.

Autorităţile au dat asigurări că întreprinzătorii vor beneficia de consultanţă şi vor putea obţine toată informaţia de care au nevoie.

În prezent la Camera de Comerț și Industrie din Soroca sunt înregistrați 56 de agenți economici.

„Sunt persoane care creează noi locuri de muncă, care, până la urmă, sunt făuritori de bunăstare în fiecare familie. Noi avem certitudinea că conlucrarea în cadrul acestui acord ne va duce la implicarea agenților economici, a producătorilor și în politica de elaborare a Strategiilor de dezvoltare a raionului Soroca și în asigurarea calității vieții de zi cu zi a populației", a menționat președintele raionului Soroca, Mihai Mâțu.

Raionul Soroca are peste 100 de mii de locuitori.

Source: trm.md

Keywords:

antreprenoriat , piata , fermieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1084 locuitori

Chircăieştii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baurci și Chircăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 46 km de orașul Căușeni și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1084 de oameni. Satul Chircăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.