15 july 2014, 15:51 views 10536
Rusia a alocat Transnistriei 300 de milioane de ruble pentru achitarea suplimentelor la pensii
Photo: noi.md
15 july 2014, 15:51 views 10536

Rusia a alocat Transnistriei 300 de milioane de ruble pentru achitarea suplimentelor la pensii

Transnistria a primit din partea Rusiei ajutor umanitar în mărime de 300 de milioane de ruble rusești pentru achitarea suplimentelor la pensii, transmite NOI.md.

Liderul transnistrean Evgheni Șevciuk a indicat executivului local să rezolve problema cu suplimentele la pensii deja săptămîna curentă. Șevciuk le-a mulțumit colegilor din Rusia, pentru „că nu uită de transnistrenii aflați în condiții deloc ușoare, pentru că acest proiect continuă și banii sînt alocați în continuare".

Liderul de la Tiraspol a menționat că anterior au fost cazuri cînd ajutorul umanitar din partea Rusiei venea cu întîrziere, iar administrația transnistreană era nevoită să acopere aceste cheltuieli prin mijloace proprii. O asemenea situație s-a creat la începutul anului, cînd autoritățile locale au finanțat suplimentele la pensii din contul veniturilor proprii.

În prezent, cînd situația economică s-a înrăutățit, administrația Transnistriei nu aveau posibilitatea de a achita suplimentele la pensii. Rusia realizează proiectul privind acordarea ajutorului umanitar pensionarilor din Transnistria din ianuarie 2008.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
1359 locuitori

Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.