13 november 2012, 16:12 views 6325
13 november 2012, 16:12 views 6325

Peste 200 de copii din Orhei nu frecventează grădiniţele

Aproape 200 de copii din raionul Orhei stau acasă, deoarece grădiniţele din localitatea lor nu lucrează. Autorităţile spun că nu au bani să achite salariile educatorilor şi au fost nevoite să închidă instituţiile de învăţămînt preşcolar, informează publika.md.

Grădiniţa din satul Jora de Sus a fost închisă pe 26 octombrie. Începînd de astăzi, şi-a sistat activitatea şi instituţia preşcolară din Jora de Jos.

În aceste condiţii, suferă nu doar angajaţii grădiniţelor, dar şi părinţii copiilor:

Primarul localităţii susţine că, în prezent, ar mai avea nevoie de 30.000 de lei pentru achitarea salariilor educatorilor. "Au făcut înlocuiri, au fost primite la lucru nişte gravide, au mai fost foi de boală care nu sunt planificaţi banii", susţine primarul Ion Terentie.

Reprezentanţii Direcţiei Finanţe din raionul Orhei îl contrazic, însă, pe primar. "Probleme pentru a sista activiatea grădiniţelor nu sînt actualmente. Astăzi la primăria Jora sînt economii pentru alimentaţie în jur de 100 de mii de lei", spune şeful direcţiei, Galina Column.

Reprezentanţii Direcţiei de Învăţămînt din raionul Orhei au declarat că problema va fi soluţionată în cel mai scurt timp.

 

Keywords:

localitati , studii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2601 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverdiac, Slobozia-Recea și Recea. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2601 oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.