05 july 2015, 16:01 Ornamental art views 12990
Invazie de lupi la Ialoveni (Video)
05 july 2015, 16:01 Ornamental art views 12990

Invazie de lupi la Ialoveni (Video)

O haită de lupi a băgat spaima în locuitorii orașului Ialoveni. Timp de o noapte, animalele sălbatice au distrus, practic, o întreagă gospodorie. Lupii au sfâșiat patru capre, care erau sursa de existență a familiei Jardan.

Natalia Jardan are 35 de ani și crește singură doi copii. Femeia spune că salariul este prea mic pentru a se întreține, iar caprele îi erau de mare ajutor. În noaptea când s-a întâmplat nenorocirea, ea nu a auzit nici un zgomot şi a descoperit animalele sfâşiate abia dimineaţa.

"Eu nu puteam să ajung la telefon, am început a plânge. Mi-e jale că mult suflet am pus în ele, mult suflet, pentru că muncim pentru copii. Un țap așa mare l-a luat, de doi ani, gras şi frumos", se plânge Natalia.

Familia a rămas cu doar două capre.

Oamenii sunt îngroziți de cele întâmplate. Acum le este frică să-și lase copiii la joacă:

"Numai Dumnezeu îi știe cum țin niște animale, cum le cresc cât e de greu. Cum să trăim mai departe, cu frica în sân, dacă iese un copil, că el animalul l-a distrus. Lumea totă e înspăimântată."

"Când vin de la școală, noi la serviciu, copii sunt tot timpul aici la joacă cu alți copii. Ne e frică. Spun toți că sunt mulți, care spun că-s trei care spun că e familia toată a lupilor."

Potrivit cercetătorului de la Institutul de Zoologie, Anatol Stavin, lupii atacă animalele domestice din cauza insuficienței de hrană: "Am depistat urme a circa trei lupi, care au venit întâi în recunoaștere, iar mai târziu au atacat cârdul cela de capre. Dacă nu sunt îndestulați din surse naturale, ei bineînțeles vor ataca animalele domestice care sunt în preajmă."

Un caz similar a mai avut loc în Ialoveni anul trecut. Atunci, lupii au mâncat aproximatvi 70 de oi care aparţineau unui pădurar.

Source: www.publika.md

Keywords:

lupii , Moldova , animale , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.