Go to section: Folk crafts
09 october 2012, 10:40 Folk crafts views 11939
09 october 2012, 10:40 Folk crafts views 11939

Tîrgul olarilor de la Iurceni

Vase, ulcioare și figurine din lut. Toate au fost expuse la tîrgul olarilor din satul Iurceni, raionul Nisporeni. Zeci de meșteri populari, atît localnici, cît și din România, au impresionat vizitatorii cu lucrările lor.

Festivalul a adunat sute de oameni, dornici  de a admira și de a cumpăra obiecte din lut. Meșterii și-au expus creațiile, sperînd că  vor impresiona vizitatorii.

Meșterii spun că la baza confecționării vaselor din lut stă o adevărată tehnologie. Unii au avut ocazia să învețe secretele  acestei meserii în străinătate. Vasile Goncear, care provine dintr-o dinastie de olari, s-a întors din Italia și continuă să creeze acasă.

Potrivit organizatorilor, la festival au  participat circa 100 de meșteri populari, iar prețul obiectelor variază între 10 și 5000 mii de lei. Festivalul Olarilor a ajuns la cea de-a  24-a editie.

Sursa: protv.md

Keywords:

tradiții , meșter , tirg

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.