Go to section: Fine art
17 january 2013, 10:54 Fine art views 8079
17 january 2013, 10:54 Fine art views 8079

Expoziţia de artă contemporană "Eminesciana" a fost vernisată la Chişinău


Foto: moldpres.md

Expoziţia de artă contemporană "Eminesciana" a fost vernisată astăzi la Centrul Expoziţional "Constantin Brîncuşi" din capitală. Aceasta a fost inaugurată cu prilejul împlinirii a 163 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, care coincide cu marcarea în premieră în R. Moldova, a Zilei Naţionale a Culturii, informează MOLDPRES.

În cadrul expoziţiei au fost prezentate peste 130 de lucrări, semnate de 70 de autori şi inspirate din creaţia marelui Eminescu. Exponatele vor putea fi admirate de iubitorii de artă pînă la 3 februarie 2013.

Criticul de artă Tudor Braga a declarat pentru agenţie că lucrările din cadrul expoziţiei reprezintă toate genurile de creaţie cum ar fi pictură, grafică, sculptură, artă decorativă precum şi manifestări de artă tradiţională. "Aici putem vedea de la interpretări realiste pînă la lucrări elaborate în limbajul artei abstracte", a afirmat Braga.

Prima ediţie a expoziţiei de artă plastică "Eminesciana" a fost inaugurată la Chişinău în anul 1989, la Palatul Republicii. La 15 ianuarie se împlinesc 163 de ani de la naşterea marelui poet, prozator şi jurnalist Mihai Eminescu. În aprilie anul trecut, Parlamentul a declarat ziua de 15 ianuarie drept Ziua Naţională a Culturii, notează MOLDPRES.

Keywords:

aniversarea , expoziție , arta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.